Activități

Jocul de-a povestea

 

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, o absolventă de Filologie, o soră mai mare, o cititoare înrăită, o prietenă a copiilor și o povestitoare nevoie mare – și se făcea că toate erau una și aceeași: Cristina Vidruțiu.

Și pentru că poveștile se lasă înțelese mai bine atunci când sunt citite de mai mulți, și pentru că poveștile sunt mai puternice atunci când sunt ascultate de mai mulți, și pentru că poveștile sunt atunci când noi acceptăm că facem parte din poveste, s-a născut “Jocul de-a povestea”.

“Jocul de-a povestea” a fost gândit ca un atelier dedicat lecturii, înțelegerii și discutării poveștilor, condimentat cu lucrul cu mâinile și cu simțurile, izvorât din dragostea de cărți, mizând pe încurajarea creativității și având drept scop dezvoltarea armonioasă prin poveste.

Aventura atelierului “Jocul de-a povestea” a început în luna februarie a anului 2015 în cadrul Librăriei “Tutimi și Titoc”. De-a lungul unui an am citit și ne-am jucat cu 32 de povești și am vorbit despre prietenie, am scris rețete de mâncăruri fabuloase, ne-am imaginat prin ce aventuri a trecut jucăria preferată, ne-am întrebat ce puteri magice are fiecare dintre noi, am pornit în călătorii în alte lumi unde ne-am luptat cu creaturi nemaivăzute și am căutat comori, dar totodată am realizat arborele genealogic și ne-am gândit cum e organizată căsuța unui melc, am făcut cărți zburătoare și ne-am înarmat cu răbdare învățând să muncim în echipă.

Și pentru că poveștile bune nu au niciodată sfârșit, atelierul “Jocul de-a povestea” vă așteaptă să citim și să ne jucăm cu cărțile în fiecare sâmbătă, de la ora 11, la Librăria “Tutimi și Titoc”.